Harpensemble Arcadia

 

Harpensemble Arcadia is oorspronkelijk begonnen als harpkwartet en opgericht door Gudrun Hendrikman als ensemble van de Muziekschool Hengelo.

                        

 

Sinds in januari 2005 Maaike Bosscher het ensemble onder haar hoede kreeg, heeft het ensemble zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot een groep jonge harpisten die met veel verve en enthousiasme laten horen dat je met harp niet alleen maar hele lieve muziek kunt spelen.

Op dit moment bestaat het ensemble uit de volgende harpistes; Miek Slagman, Erin Kuipers, Kylie Knepper, Sandra Nijland, Anne Brandhoff Milou Mentink, Annegreet Rouw en Martine van Daalen.

Iedere harpiste levert op haar eigen manier een waardevolle bijdrage aan het ensemble en samen stralen ze speelplezier, respect voor elkaar en liefde voor het instrument uit. Ze delen de wil om mooie, verrassende en uitdagende muziek te laten horen aan een zo breed mogelijk publiek.

 

De muzikale leiding van het ensemble ligt in handen van Maaike Bosscher. Zij geeft veel concerten. Dit doet zij met diverse koren en orkesten, met kamermuziekensembles en als soliste. Daarnaast geeft zij harplessen. Dit alles met als doel om het stoffige imago van de harp om zeep te helpen en te laten horen dat het een bijzonder pittig, krachtig, veelzijdig en verrassend instrument is.

Voor Arcadia ziet zij zichzelf meer als coach dan als harpjuf. Het ensemble geeft jonge harpisten de kans om meer te zijn dan de eenzame harpiste, ergens op de achterste rijen van het symfonieorkest. Gezamenlijk zijn zij ambassadeur van dit prachtige instrument!

 

Kijk voor meer informatie op:

www.harpensemble-arcadia.nl