Harpsolo en harmonieorkest

 

Het lijkt een vreemde combinatie; een harp als solo-instrument bij een harmonieorkest. Maar het feit alleen al dat harp, hart en harmonieorkest dezelfde drie beginletters hebben laat toch zien hoe bijzonder dit is!

Op dit moment heb ik de volgende composities voor harpsolo en harmonieorkest op mijn repertoire staan:

·        Clare Grundman: Nocturne for harp and windensemble

·        Georg Friedrich Händel: concert in Bes (Arr. Geert Flik)

·        Serge Lancen: Concert voor harp en harmonieorkest

·        Roel van Oosten: concert voor harp en orkest, deel 1 (arr. Arnold Span)

·        Rodrigo: Concierto de Aranjuez, deel 2

·        Jan Bosveld, Fragments for Harp and Band, opgedragen aan Maaike Bosscher

 

Daarnaast wordt er gewerkt aan arrangementen van stukken die balanceren op de grens van lichte en klassieke muziek. Waaronder: la Solitudine.

Voor tips houd ik mij van harte aanbevolen. In veel gevallen is het mogelijk om piano- en gitaarpartijen om te zetten naar harp!

 

 

(Persbericht)

Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ met première naar Gaanderen.

 

Arnhem – Op woensdagavond 14 juni aanstaande vindt in sport- en cultureel centrum ‘De Pol’ te Gaanderen (gem. Doetinchem) een in meerdere opzichten zeer interessant concert plaats. Te gast is namelijk de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ uit Assen. Onder leiding van haar zojuist aangestelde dirigent Josef Suilen zullen zij een afwisselend programma uitvoeren. Het concert in Gaanderen wordt georganiseerd door de muziekafdeling van Biblioservice Gelderland (MUI), i.s.m. met Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Het concert is het eerste relatieconcert onder leiding van de nieuwe chefdirigent. De aanvang is 20.00 uur.

 

Het programma voor dit concert is zorgvuldig samengesteld en bevat voor de pauze o.a. de wereldpremière van ‘Fragments for Harp and Band’ van Jan Bosveld. Deze succesvolle Gelderse componist voltooide onlangs dit fraaie werk dat hij schreef in opdracht van het Muziekuitleen- en informatiecentrum (MUI) uit Arnhem en opdroeg aan harpiste Maaike Bosscher. Maaike behoort tot één van de meest getalenteerde harpistes die ons land rijk is. Ze is een  enthousiast en veelzijdig musicienne die naast haar lespraktijk veel solo- en kamermuziekconcerten geeft. Tevens neemt ze vaak harppartijen voor haar rekening bij symfonische (blaasmuziek) orkesten én is ze de vaste harpiste van de KMK/JWF.

 

Na de pauze speelt het orkest een doorlopend amusementsgetint programma met daarin diverse (vocale) solisten. Kortom, een concert dat u als liefhebber zeker niet mag missen.