Foto: Arnoud Steegstra, Rudy Wiersma Fotografie, Zuidhorn

Maaike Bosscher,

een jong, enthousiast en veelzijdig musicienne!

 

Opleiding

Maaike Bosscher werd in april 1979 in Twello geboren. Al op jonge leeftijd begon zij met het bespelen van de harp. Haar eerste lessen ontving zij aan de Deventer muziekschool. Deze lessen kregen een vervolg aan de afdelingen Jong Talent van de conservatoria van eerst Zwolle en later Enschede. Zij ontving tweede en derde prijzen bij de concoursen van de Stichting Nationaal Jong Muziektalent. In juni 2002 behaalde ze in Enschede haar diploma Eerste Fase Muziek bij  docent Alexandre Bonnet. In datzelfde jaar studeerde ze bij Béatrice Guirlemain en Godelieve Schrama  aan de Hochschule für Musik in het Duitse Detmold. September 2004 sloot zij haar Tweede Fase Opleiding af aan de Messiean Academie bij Alexandre Bonnet en Manja Smits. In de zomermaanden studeert ze kamermuziek aan de Orlando Academie.
Haar harp heeft zij in bruikleen van de Robert Schothuis Foundation te Soestdijk.

 Kamermuziek

Maaike streeft er naar om het stoffige, lieftallige imago van het instrument de harp van zich af te schudden. Dit doet zij onder andere door met niet altijd allerdaagse kamermuziekensembles en repertoire naar buiten te treden. Zo vormt zij met fluitiste Wiljan Smit het fluit- harpduo Forlana, gaf ze concerten met het vocale vrouwenkwartet Fontana di Voce, begeleidt ze zangers, speelt ze muziek voor strijkkwartet en harp en zet zij zich in voor de combinaties blaaskwintet en harp en koperkwintet en harp. Deze laatste twee combinaties vormden de basis voor haar studie Tweede Fase, waarin zij zich naast het orkestspel richtte op muziek voor kleine en grote blaasensembles met harp. De concerten met kleine bezettingen en verrassend repertoire krijgen door persoonlijke toelichtingen een warme en toegankelijke sfeer.

 Solorecitals

Als soliste laat Maaike het publiek van het veelzijdige karakter van haar instrument genieten. Haar repertoire omvat de meest uiteenlopende soorten muziek. Het reikt van het bekende romantische harprepertoire, via Franse, Ierse en Zuid -Amerikaanse muziek, tot nieuwe muziek waarbij ze de harp op verrassende en niet allerdaagse wijze bespeelt. Dit alles, gecombineerd met verhalen over de te spelen werken, over de harp en over muziek in het algemeen, maken haar optredens tot een spannende belevenis, waarbij er voor jong en oud en voor oor en oog heel wat te genieten en ontdekken valt.

Maar ook op meer bescheidener wijze weet Maaike diverse gelegenheden een bijzondere sfeer te geven.

Andere werkzaamheden

Haar enthousiasme en gedrevenheid brachten haar reeds ver. Zo speelt zij met diverse symfonie- en harmonie- en fanfareorkesten en begeleidt zij koren. Ook soleerde zij met verschillende orkesten in werken van Mozart, Handel, Debussy en Rodrigo en geeft ze solorecitals. Daarnaast geeft ze haar passie door middels het geven van harplessen aan jong en oud.

Maaike Bosscher, harpiste
Voor een sfeervolle bijdrage aan:

 

Bent u op zoek naar een heel persoonlijk geschenk? Tip:
Doe eens een harpconcert cadeau!
Een bijzonder concert met muziek afgestemd op degene die u wilt verrassen op een door u gekozen locatie!

Voor meer informatie, een vrijblijvende kennismaking, tarieven en boekingen:

 

Contact:

Maaike Bosscher
Telefoon: 0521- 345677
Mobiel: 06- 81 74 98 64
E-mail: info@harpuithethart.nl